Dankzij het smalle en flexibele lemmet van dit Japanse fileermes is het eenvoudig om verse vis nauwkeurig te fileren. Het fileermes is licht van gewicht en is zeer scherp. KOTAI-messen combineren de beste eigenschappen van Japanse messen met de stevigheid, roestbestendigheid en duurzaamheid van westerse messen.Het fileermes is specifiek ontworpen voor het fileren van vis. Het dunne, lange en flexibele mes beweegt gemakkelijk onder de huid en langs de ruggengraat van vis. Het smalle mes vermindert daarbij de weerstand, wat ook van pas komt bij het verwijderen van de huid en uitbenen van vlees. U profiteert van een maximale opbrengst dankzij de unieke flexibiliteit. Dit betekent minder afval en meer voedsel. Specificaties 100% handgemaakt Ultrascherp Japans 440C high-carbon roestvrij staal Verborgen volledig lemmet Zwart pakkahouten handvat HRC-hardheid: 59-60 Gewicht: 130g Perfect in balans RVS Houten Saya (schede of meshoes) meegeleverd met elk mes Levenslange fabrieksgarantie